torstai 26. elokuuta 2010

Reissussa

omistajalla on huikea 2 viikon loma tänä kesänä, joten pakkasin koirat autoon ja lähdettiin vähän sukulaisille lomailemaan.

ensin suunnattiin Nastolaan anoppilaan, missä vietettiin pari päivää. itse tulin sopivasti kipeäksi, mutta koirat saivat ulkoilla pihalla mielin määrin joten ei tullut huonoa omaatuntoa siitä että olisivat jääneet vähälle liikunnalle. kesän helteetkin oli jo ohitse niin jaksoivat jopa telmuta pihalla. kissoja olisi ollut kiva jahdata, mutta mokomat hävisivät piiloihinsa heti kun paikalle saavuttiin.

parin pvän Nastolan vierailun jälkeen jatkettiin matkaa Lappeenrantaan "mummolaan". siellä koiratkin ottivat vähän rennommin. jostain syystä ne eivät vielä ole tottuneet tuolla anoppilassa niin rentoutumaan, vaan kun jätin ne hetkeksi yksin niin hätä oli hirmuinen ja perään itkettiin. Lappeenrannassa taas voi pojat jättää huoletta yksinkin, siellä ne vaan kiipeävät sohvalle nukkumaan.
toki vähän pitää Lappeenrannassakin puuhailla kiellettyä, sen vuoksi kaikki syötäväksi kelpaava nostetaan aina koirien jäädessä yksin pois ulottuvilta. todistetusti myös akvaariokalojen ruokapurkit kannattaa laittaa suljettujen ovien taakse, mikäli ei halua siivota hiutalesotkua matoilta.

tällä kertaa kuitenkin vältyttiin enimmiltä tuhoilta, ja pojat käyttäytyivät hienosti koko reissun ajan. ainut ikävä puoli tuossa matkassa oli punkit. Lappeenrannassa niitä tuntuu olevan aivan erityisen paljon, mistä kieli jo ensimmäisen lenkin jälkeen pongatut inhokit. jokaisen ulkoilun jälkeen sai koirista nyppiä useamman punkin irti, ja Leeviinhän tietysti niitä pääsi kiinnittymään turkin sekaan. Ahtiin jostain syystä eivät punkit niin tarttuneet, en sitten tiedä onko ohut, liukas turkki jotenkin hankalampi punkeille kiinnittyä. Leevistä taasen nypin useamman kappaleen irti vielä Tampereella. koko kesänä ei ole täällä meidän vakkarilenkeillä näkynyt punkkeja, siksipä en ole punkkiainettakaan laittanut säännöllisesti. nyt tuli sitten laitettua kiireen vilkkaa Lappeenrannassa ollessa.

lomat alkaa olla lomailtu ja syksykin näyttää saapuneen. mietin vielä pitäisikö Ahdille hankkia joku sadetakki, kun satuin netistä pongaamaan suht edullisesti.

Leevi oli mummolassa sopivassa lomafiiliksessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti