torstai 29. heinäkuuta 2010

kaasuvaara

kohta pitänee taas laittaa Ahdin ruokinta mietintämyssyn alle. nimittäin kaasua tulee sen verran että omistajan huumorintaju sekä happi alkaa olla lopussa.

jonkin verran Ahtiselle on kokeiltu eri nappulamerkkejä. vaan kun mikään ei tuntunut sopivan, kaikki tuli lähes suoraan läpi sekä jo edellä mainittu kaasun määrä oli tajuton. koira ei tuntunut millään saavan massaa itselleen vaikka ruokamäärä oli suhteellisen suuri.

siispä siirryimme pikkuhiljaa enemmän "kotiruokinnan" suuntaan. barfista ei voi puhua, sillä tällä hetkellä syötettävä neu on kypsennettyä.
Ahtisen ruokavalio koostuu siis tällä hetkellä Neu:sta, jota syö n.600-700g/päivä + raa'asta sika-nauta lihasta (n.400g/pvä), joukkoon menee välillä raaka kananmuna kuorineen sekä loraus rypsiöljyä.
tällä ruokinnalla on koira vihdoin alkanut edes vähän keräämään massaa, jätekasat on pienentyneet sekä korvat pysyy puhtaana.

Leevi syö samaa sapuskaa, hieman vähemmän vain. silläkin vatsa toimii niinkuin pitää, kakkaa tulee n. kerran päivässä, ja muutenkin on terve. ainut että nyt on alkanut toinen korva oireilemaan, mistä lisää tuonnempana.

ruokinta ei myöskään tee liian isoa lovea omistajan rahapussiin, pikaisesti laskettuna menee reilu satanen kuussa.

pitäiskö tässä sitten Ahdin kanssa siirtyä enemmän vielä sinne raa'an ruoan puoleen? auttaisiko kasvisten lisääminen suolen toimintaa, vaiko pitäisikö viljat tiputtaa kokonaan pois? siihen en usko että koira pelkällä lihalla pärjäisi.
ja kun tuo barffaaminen on niin hankalaa! tai ainakin tuntuu siltä. nyt on niin helppoa, senkun pötköstä laittaa osan ja heittää lihaa päälle. pakkasessa säilyy kumpikin.

phuuh.
onneksi nyt on muutenkin 24/7 tuuletus päällä kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti