torstai 10. toukokuuta 2012

muutoksen tuulia

blogissa ollut hieman hiljaisempaa viime aikoina, mutta jonkin verran on muuttunut. muutimme koiruuksien kanssa uuteen osoitteeseen huhti-toukokuun vaihteessa, ja se on vienyt aikaa ja voimia jokaiselta. nyt pikkuhiljaa ollaan asetuttu uusiin maisemiin.

koirat pääsevät varmuuden vuoksi päiväsaikaan erikseen lenkeille, sillä täälläpäin näyttäisi asuvan hirmuinen määrä muita koiria. ollaan siis opeteltu nätisti ohittamista yksitellen, tosin hiottavaa on, varsinkin Leevin kanssa... mutta saavatpahan kumpainenkin samalla erikoishuomiota ja aikaa mamman kanssa kaksin.

on hauska huomata, miten eritavalla nuo käyttäytyvät lenkeillä yksin ollessaan. tai Leevi nyt on aina samanlainen kuono maassa jyräävä hupsu, mutta Ahti on aivan erilainen yksin kuin Lepakon kanssa. Leevin kanssa kävellään suht rauhassa, pysähdellään jatkuvasti ja kuono tosiaan ei nouse kovin helpolla ylös. Ahtinen sitten puolestaan kulkee "pää pilvissä", katselee puiden latvoja, haistelee tuulia, välillä vähän poukkoilee ja unohtaa silloin tällöin jalkaa nostaessaan mitä olikaan tekemässä. vauhtia myös löytyy, saan kunnon hien kyllä pintaan kun tuon kanssa kävelee, sen verran haipakkaa mennään. mutta ei se tietysti huono asia ole, kasvaapahan omistajan kunto kun noita vie erikseen pitkille lenkeille.

ilta/yöpissit käydään sitten kaikki yhdessä, ja silloin Ahti heittäytyy helposti ihan hölmöksi, sinkoilee jos Leevi yhtään on menossa jonnekin suuntaan, ja luulee näkevänsä pupuja joka puolella (ja kyllähän niitä turhan reippaasti täällä tietysti pomppiikin pitkin ja poikin..). Leeviä taas ärsyttää kun pitää varoa kaveria, ja kun Ahti tunkee haistelemaan samaa ruohonkortta. katsotaan saadaanko noita jossain vaiheessa sen verran "järkevöitymään" että voisin alkaa taas tehdä pitkät päivälenkit yhtäaikaa. varsinkin kun nyt tiedossa on taas uusi työpaikka, ja nämä vapaapäivät loppuvat.

1 kommentti: