sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

kevättä kohden

johan sitä aikaa taas vierähti. omistaja poti menneellä viikolla lisäksi vatsatautia, joten koirat joutuivat tyytymään talouden isännän lenkitykseen ja "aktivointiin" (eli kyllähän se vähän lelua heitteli :)
tiistain onneksi ehdin käydä Ahtisen kanssa agiliitelemässä ennenkuin tauti iski päälle.

agilityssä ollaan Ahdin kanssa edistytty hitaasti mutta varmasti. on niin kiva huomata että voi aina ottaa pieniä radantynkiä tai juoksennella ympäri kenttää mielivaltaisessa järjestyksessä esteitä suorittaen, ja koira kyllä tulee perässä. hieman pitää alkaa enemmän keskittymään hyppyihin ohjaukseen, että Ahti ymmärtää kummalta puolelta pitää hypätä mutta ymmärtää hienosti "kierrä" komennolla mennä toiselta puolelta. putki on hirmu kiva ja A ylitetään edelleen vähän turhankin vauhdikkaasti.

en osannut pitää lupaustani jättää puomi rauhaan, joten kokeiltiin viime kerralla parisen kertaa. kyllähän se taas jalat täristen ja alkuun tassut lankulle nostaen meni. nyt jos malttaisi taas hetkeksi jättää kokonaan rauhaan.

Leevi on vihdoin osoittanut merkkejä laihtumisesta. jätkä on ollut hieman liian tuhdissa kunnossa jo jonkin aikaa, mutta ei ole halunnut laihtua vaikka on mitä tehnyt. ruokinta noilla on muutenkin nyt hieman tarkastelun alla, en nimittäin ole ihan varma haluanko lähteä neu+liha -linjalle, vaiko nappula+liha, vaiko pelkkä neu, vaiko.. huoh. ei ole helppoa.
Ahdin mahalle tuo neu on sopinut varmaan parhaiten kaikista tavoista mitä olen kokeillut. se kun tuppaa olemaan läpipaskoja kaikilla nappuloilla ja vähän muillakin ruoilla, ja siksi turhan hoikassa kunnossa. aikaisemminhan lihotin sitä näyttelyitä varten, jolloin koira söi kilon neuta ja yli 6dl J&V extra energiaa päivässä. vasta silloin tuntui että jotain muutosta tapahtui. tuollainen määrä ruokaa vaan tuli myös suht hyvin ulos, enkä halua niin paljoa joutua syöttämään koiraa joka pärjää vähemmälläkin.

mutta katsellaan. kevättä on rinnassa meillä kaikilla. omistaja sai hankittua myös ompelukoneen itselleen joten suunnitelmissa olisi tehdä itse takkejakin koirille. tai lähinnä koiralle, Leevi kun ei takkia tarvitse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti