keskiviikko 20. tammikuuta 2010

agiliitoa

eilen käytiin siis myös agilitytreeneissä, vaikka osa ajasta menikin tuohon näyttelyhömpötykseen.
käydään kerran viikossa treenaamassa rhodesiankoiraporukalla Meirän hallilla Nokialla. hirrrmuisen kiva käydä "omalla" porukalla, mitään ohjattua toiminta ei ole, vaan jokainen tekee omaan tahtiin ja neuvoja saa kysyä halutessaan muilta. rento meininki on tärkein :) osa treeneistä saattaa tosiaan mennä näytelmiin harjoitellessa, tai sitten vaan sohvalla istuskellessa.. koirajuttuja tietenkin höpistään.

mutta tulee siellä ihan harjoiteltuakin. Ahti on kehittynyt hirmuisesti siitä mistä lähdettiin kun viime kesänä käytiin kokeilemassa alkeita rhonttiporukalla.
suurimmat ongelmat on puomilla, mistä syystä keinua en uskalla edes kokeilla. hypyt sujuu helposti, putki on ahdin lemppari ja pussiinkin menee ilman mitään ongelmia. ahtinen yllätti minut viikko sitten, kun meni haistelemaan pussin suulle ja minä sitten kokeilumielessäni yllytin että "putkeeeen". ja sehän meni pussista läpi! eikä mitään ongelmia ole ollut sen jälkeen toistaa tuo. en tiedä onko huono käyttää samaa komentoa putkessa ja pussissa, mutta ainakin meidän kanssa tuo toimii.
A:ta pitää hieman hioa vielä, ahti kun tuppaa menemään yli sellaisella vauhdilla ettei kontaktille edes hipaise. mutta tosiaan kun harrastetaan leikkimielellä niin eipä sen niin väliäkään, pääasia että koiralla on kivaa.

puomin treenaus vaan junnaa vähän paikallaan. hirmuinen jalkojen tärinä alkaa heti kun etutassut osuu lankulle. pitäisi varmaan palata ihan alkuasetelmiin ja nostaa lankku maahan ja tahkota sitä. mutta se on ahdin mielestä niiin eri juttu mennä maata pitkin kuin kiivetä ylöspäin. noh, hiljaa hyvä tulee.

palkkauksena meillä käytetään nykyisin broilerin sydämiä pieneksi pilkottuna. ennen käytin frolicia, joka oli aivan loistavaa. Ahti teki melkein mitä tahansa noiden ylivärjättyjen, punaisten rinkuloiden takia. mutta, ylivärjäyksessä huonot puolet joten ahtiska sai hirveän ihottuman sisäreisille ilmeisesti juurikin frolicista. jotenka yritämme pysyä luonnollisemmissa makupaloissa, olkootkin haju suht kuvottava kun niitä keittelee..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti