perjantai 5. helmikuuta 2010

tämän viikon agiliitelyt

unohtui tosiaan että käytiin tälläkin viikolla tiistaina agiliitelemässä Nokialla. orja oli taas iltavuorossa joten hieman tuli kiire, hallivuoro alkaa klo21 ja pääsin töistä 20:30, siitä ensin 15min kotimatka ja 20min matka hallille.. mitä sitä turhaan edes syömään välissä. kotoa vaan koirat kyytiin ja menoks.

otin tosiaan Leevinkin tällä kertaa mukaan, kun kennelyskä on harventanut treenaajien rivejä niin oli tilaakin paremmin. Leevi nyt on innoissaan kun pääsee tekemään jotain mistä saa nameja. tällä kertaa makupaloina oli nakkeja, kun en ole päässyt tekemään uutta tilausta Lempimuonalle (josta hankin siis koirien sapuskat, NEUta ja nyt viime aikoina kanan sydämiä makupaloiksi).

otin ensin Ahdin kanssa Leevin huutaessa vastalauseita sivummalla. Ahtinen oli ihan tosi innoissaan päästessään taas loikkimaan. aloitin kepeillä, ja meinasin tiputtaa silmät päästäni miten hyvin meni! käsiohjauksessa vieläkin, mutta tuntuu että Ahti on vihdoin alkanut hiffaamaan homman jujun ja päästiin lisäämään hieman vauhtiakin suoritukseen. jeij.
kentällä oli myös jonkin verran esteitä, putkia, rengas, A ja keinu. keinu jätetään ihan suosiolla pois vielä. muita tuli sitten mentyä eri variaatioina, ja riemastuttaapi sekin että rengas tuntuu Ahtiselle olevan suht helppo. putkeen menee todella helposti ja mielellään ja hypyt sujuu jos koira vaan muistaa hypätä. en sitten tiedä pitäisi alkaa opettelemaan jonkinlaista hyppytekniikkaa, mutta toistaiseksi tyydytään vain hauskanpidon takia loikkimaan.
A on myös sujunut hieman paremmin, suurimman osan aikaa osutaan jo kontakteillekin.

otin välillä Leevin hetkeksi sekoilemaan, putkea piti vähän muistella, kepit meni niin vauhdikkaasti etten ehtinyt kättä oikein siirrellä alta pois (pitäisi keksiä joku keino millä Leeville saisi nuo opetettua, se kun menee niin hirveää vauhtia etten ehdi edes ajattelemaan välissä), hypyt meni miten meni ja A:kin ylitettiin muutama kerta vauhdikkaasti. rengas on Leevin mielestä ihan turha, miksi suotta hyppäämään kun voi mennä alta tai sivulta.
mutta hirmuisen kiva Leevinkin kanssa on treenata. se on todella erilainen koira kuin Ahti, tai sitten johtuu vain siitä että Ahdin kanssa on tehty enemmän. tosin Leevi on kentällä myös enemmän hajujen perään, eikä niin vahdi sitä että mitä minä teen.

tein kummankin koiran kanssa 2 vetoa, Ahdilla hieman pidemmät kuin Leevillä. Leevin suhteen olen hirmu varovainen ja en hyppyytä sitä kovin paljoa sillä pelkään etujalan puolesta. Leevillähän on kesällä 2008 katkennut rikkinäisen pullon takia jänteet vasemmasta etujalasta "nilkan" kohdalta. ell silloin varoitteli ettei välttämättä tule enää kovin paljoa juoksemista jne kestämään tuo jalka. olen vähän kahden vaiheilla nyt, että annanko mennä ja luotan siihen että koira kyllä tietää milloin ei enää ole kivaa vai enkö sitten tee mitään. kinkkinen juttu, ei toisaalta haluaisi koiraa kiusata tai pahentaa enää sen jalan tilannetta. tosin tuo ei ole nyt ontunut jalkaa oikeastaan ollenkaan. seurailen ja otan vielä jatkossakin agilityssä rauhallisemmin hypyt.

Ahdin kanssa ajattelin pitää puomista nyt jonkin verran taukoa, ja aloittaa sitten ihan perusteista eli puomin osa maahan ja sitten sitä pitkin käppäillään. sitten toinen pää matalalle pöydälle jne.
saas nähdä missä vaiheessa vaihdetaan ulkokentälle. vielä ainakin ollaan hyvin tyytyväisiä treeneihin lämmitetyssä hallissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti